hpros.dk v/ H.P. Rosenmeier Huggetvej 155, 5400 Bogense
CVR: 30 64 23 84
Tlf: 21 15 49 75x
e-mail: post@hpros.dk
 

Startside websted Startside mangler Abonnement Om materialesamlingen Links Nyhedsbreve Forkortelser Søg


Materialesamling om mangler ved fast ejendom

Om cookie, om hvordan man logger ud, og om beskyttelse af personlige oplysninger: Se dette link (åbner i nyt vindue)

Problemer med at se dokumenterne eller manglende nyhedsmails? Se løsningen (åbner i nyt vindue)

Om hpros.dk's materialesamling om
mangler ved fast ejendom

Denne materialesamling drives af H.P. Rosenmeier, der er forfatter til bl.a. flere bøger om mangler ved fast ejendom. Materialesamlingen udnytter mulighederne i moderne informationsteknologi og vedligeholdes og ajourføres løbende. Efter hver indlæggelse udsendes et nyhedsbrev om indlæggelsen som e-mail, og ved at abonnere på nyhedsbreve bliver man derfor holdt løbende orienteret om udviklingen inden for retsområdet mangler ved fast ejendom.

Materialesamlingens adressater er advokater, forsikringsjurister, ejendomsformidlere og andre, der beskæftiger sig professionelt med emnet mangler ved fast ejendom. Sådanne brugere har i materialesamlingen adgang til alle relevante regler, lovmotiver og afgørelser. Relevante afgørelser findes let gennem materialesamlingens emneregistre og søgefunktion

Materialesamlingen angår de emner, der traditionelt anses omfattet af retsområdet mangler ved fast ejendom, dvs. reglerne om 1) hæftelsen for sælgeren af en fast ejendom over køberen i anledning af mangler ved ejendommen, 2) ejerskifteforsikringernes dækningsområde og 3) erstatningsansvaret for de bygningssagkyndige, der udarbejder tilstandsrapporter.

 

En væsentlig del af materialesamlingen består af resuméer med kommentarer af nyere domme og nævnsafgørelser inden for materialesamlingens område. Disse kommentarer giver en let overskuelig fremstilling om den enkelte afgørelses betydning og rækkevidde. Resuméerne og kommentarer indlægges løbende, men optages også i materialesamlingens samlinger af resuméer og kommentarer.

Om tidligere retspraksis og nævnspraksis henvises til H.P. Rosenmeiers bog: »Den aktuelle retspraksis om mangler ved fast ejendom«, seneste udgave 3. udgave 2007. Denne bog ligger i materialesamlingen. Den er afløst af materialesamlingen og vil  ikke udkomme i flere udgaver.

En generel fremstilling om materialesamlingens emner er H.P. Rosenmeiers bog: »Mangler ved fast ejendom«, seneste udgave 5. udgave 2008. Denne bog vil udkomme i en ny udgave i 2013 med materialesamlingen som grundlag.

Under retsområdet mangler ved fast ejendom hører ikke reglerne om aftaleindgåelse ved salg af fast ejendom, og materialesamlingen angår derfor ikke disse regler. Den omfatter således ikke reglerne om fortrydelsesret.

 


hpros.dk v/H.P. Rosenmeier
Huggetvej 155, 5400 Bogense
CVR: 30i64 23 84
Tlf.: 21 15 49 75
e-mail:
post@hpros.dk